Saturday, September 24, 2011

Charlie Strikes Again!!!!

Arghhhh.. baru jer sembuh dr kena Charlie sehari dua lepas, parut pon x ilang lg. Now kena lg, but even worse. Kali nie kena kt tengkok/leher kanan, telinga kanan n sikit kt bibir kiri sebelah bawah. This time mmg azab giler.. Mula2 hari jumaat 2 rasa miang2 n gatal2 jer sekitar leher n telinga, tp bila bngun pada pagi hari sabtu tu, tngok keadaan leher dh membengkak dan merah2. Oh My God!! Charlie strikes again.. And this time lg teruk dr yg kena kt siku minggu lepas. Ape nk jd, jd la, sok aku nk bleh balik Johor. Nk berubat kt umah. Dok sini xde sape nk jaga (padahal dh homesick). Hehe :)
Sometimes I wonder la, where does this thing came from?? coz this things seem come out of noware n why does it attack only me.. Byk lg rakyat jelata dalam blok aku nie, tp kenapa aku? KENAPA, katakan lah??? Aku ni dah la duk top floor, how come that tiny little thing bleh sampai atas nie. haizzzzz..
Mlm td akhirnya ak dapat tngok rupa si Charlie ni secara life depan mata. Live in my room. Mmg creepy giler.. 2 ekor plak tu. Slow2 aku cuba snap gambar binatang nie. Dia punya ekor belakang 2 mcm scorpion punye bisa. Siap boleh angkat lg bontot dia. Inilah rupa sebenar Charlie:

(p/s: kali ni menggunakan kamera berteknologi tinggi sb gmbr mcm ni susah nk dapat, dh xpakai kamera h/p dh. So gambar dia better la n also in HD. hehe - click to enlarge)

Bila dh jumpa 2, xkn la aku nk biar je. Wajib la aku bunuh dia. Tp xkn la nk tepuk pakai tngan, tu menempah maut namanya. So aku pon capai la hammer dlm laci meja 2, dan dengan sepenuh tenaga ak pon katok/pukul binatang 2. Mati pon, puas hati aku.. Mujur ada hammer. :)

Pasni boleh jd THOR(action hero/kartun yg guna hammer sbg senjata) la aku.

"Dengan kuasa Bulan, akan menghukum mu"

Melihat keadaan leher n telinga aku yang makin teruk, n ak juga x tahan ngan kesakitan yg dialami, aku terpaksa mengambil langkah drastik utk ke farmasi bagi mendapatkan rawatan n ubatan pada kadar yang segera. Aku g farmasi naik moto romete aku. Sampai kt farmasi 2, org farmasi tu tnye kenape?. Aku kata la kena gigit ngn charlie, tau x charlie 2 ape? Dia mcm xtau, then ak pon sebut "semut semai". baru dia paham. Dia tanyala rumah ada byk pokok2 ker? Aku ckp la aku duk kt UPM, n dia tnye plak ada masuk ladang ker? Hahaha.. Budak sains komputer masuk ladang, lawaknnye. Hehe.. bdk yg amik sains pertanian ok plak, xde pon kena mcm ni. Stress aku mcm nie. Sedikit maklumat yang daripada ahli farmasi tersebut ialah dia suruh mandi dengan air panas dulu kalu terkena Charlie nie. Kalu x pon boleh lap or tuam ngn air suam je. Pas2 makan ubat or sapu ubat. Mmg sangat sakit.

(p/s: apa yang bakal anda saksi kan ini mungkin membuatkan anda kurang senang atau jelik, mungkin ada juga akan hilang selera makan untuk seminggu. Atau mungkin juga ada yg rasa kurang selesa melihat gambar aku tidak berbaju, namun percayalah aku tiada niat lain selain untuk tujuan pendidikan dan penyebaran maklumat akan bahana Charlie ini. Semoga anda tidak melalui penderitaan seperti ini dan doakan aku agar segera sembuh)


Alamak, ternampak plak langsir "bling2" bilik aku. Hik Hik..

Kesan merah2 di sekitar leher dan telinga.

Ubat yg farmasi bg. Harap2 berkesan n mujarap.


Semoga aku cepat sembuh setelah balik kampung ni.

~Sakit Itu Penghapus DOSA~

mood: wlupon sakit, still bleh online update blog. Cubala kalu study mcm nie, pasti lebih bermakna dunia ini (--")

3 komen:

rYaN said...

Sy syorkan bgus tukar bilik la sbb charlie tu dh menyerang bilik ko... Minta nasihat dr pakar haiwan utk pencegahan charlie~hehehe..

kimie said...

hehe.. nk pindah bilik nti en.Jun xbg. lg pon dh setahun lebih dh ak duk bilik ni. tetibe sem ni wat hal plak.. :(
hope that was the last of it la..

syamimi said...

mne bleh bnuh charlie .. nnt dia bwak geng dtg .. slalu seletip je sbb xleh bnuh .. nnt konco2 dia dpt bau .. lg rmai dtg ..