Tuesday, December 14, 2010

Stock Ubat @ Hospital Serdang..

Sebulan sudah berlalu dan seperti yg telah ditetapkn, aku kena kembali ke Hospital Serdang semula untuk mengambil stok ubat.. So, aku bertolak pgi td dlm kol 8 lbh dr umah akak aku (kt Kajang), sampai pon dalam pkul 8.20 pg.. Lepas parking (kali ni dh tau lot parking kt mane, hehe) n kunci moto, tetiba ada msg masuk. Dr akak aku. Eh.. xkn la dh rindu kot.. Huhu.. Bila bukak msg tu, akak aku tulis "Hati2 tau. mie kuar x bawak roadtax 2". HAH!!! BIAR BETIK!!! Aku cek2 mmg xde, mcm mana la leh terlupa nie. Haha.. Xpela, uruskan dulu ape yg patot, pas2 cabut balik..
So, aku pon melangkah dgn berani masuk ke tmpt pendaftaran kt hospital 2. Aku pon pergi la kt tempat amik nombor 2 n tnye misi yg jaga nombor 2 "kalu nk amik ubat kena daftar dulu ke?", misi 2 jawab "xpayah, terus je ke farmasi". Wah, mudah la kerja aku kalu mcm nie. Xpayah nk amik nombor giliran utk mendaftar. Lg pon org ramai gler kt situ, kalu kena amik nombor, mau sejam jugak 2.. So, tanpa segan silu aku pon terus ke aras 4 utk ke farmasi. Suasana sngat lengang, yerla kn pagi2 lg. ada 2,3 org je. Aku pon bg buku lima, eh silap buku temujanji aku kt petugas kt situ n dia bg aku nombor giliran. Duduk kejap dlm 5 minit dh kena panggil. Katanye next amik ubat lg pas sebulan (11/01/11 - Cantik pulak tarikh 2, huhu). Lepas amik ubat terus g lot parking n balik. Dalam kol 9 lbh dh sampai umah.. Mujur xde roadblock ke, ape ke.. Risau jugak... Hehe.. Baru plan nk ronda2 town pas amik ubat 2, hurmmm terpaksa la batalkan. Tp xpe, esok masih ada. Hehehe..
Kesimpulannye : Rancanglah Perjalanan Anda.... (--")

2 komen:

syAzAnA said...

silalah perbaharui road tax anda.

arahan,
pegawai JPJ.

miahahha

kimie said...

@syAzAnA : haha. xpe kena saman pon ada potongan 50%.. ala ala year end sale g2.. hahaha