Monday, November 15, 2010

~Hospital Oh Hospital Oh Serdang~

Setelah 6 bulan x g Hospital Serdang 2, akhirnye hari ni [15/11/10] ak menjejakkan kaki semula ke sana bg urusan follow up masalah kesihatan ak ni [sakit tua la katakan.. hik hik]... Well, pelbagai cabaran la ditempuh selama 3 jam kt sana. A kuar bilik dlm dekat2 kol 8 pg n menunggang motor terus ke Hospital Serdang dan tiba dalam pulul 8.05 pg... Yg melambatkan ak 2 apabila ak x jumpa tempat parking moto, boleh pulak ak g masuk kt tempat parking kreta [hahaha.. kampong gler]. 2,3 kali ak tawaf lot parking kreta 2 n x jmpa pon lot parking moto.. Hah, sudah... macam mane nie??? Last2, nasib baik ada security guard lalu n ak pon terus la tnye dia. Rupe2 nye lot parking motor kt sebelah atas lg. Kena pusing naik semula.. Hahha.. Yer la, mane la nk tau, sebelum nie g naik bas K17 n kereta. First time g nek moto sendiri, haha [malu sy dibuatnye].. So masuk2 kena amik no utk daftar pesakit luar, pastu amik no lg daftar kt klinik pakar n last no untuk amik obat kat farmasi...Semua urusan selesai dlm kol 11 lbh td.. Tngu 3 jam, tp jmpa doktor 3 minit je [thats why i LOVE government hospital].. Ape2 pon doc kata semua dh dlm keadaan terkawal. Alhamdulillah.. But still kena g follow up lg after 4 bulan [15/03/2011]. And kena ke farmasi hsptl 2 selepas sebulan [14/12/2010] utk amik stok ubat lg...
Welcome to Hospital Serdang
Buku Temujanji (--")
No pertama [1092] utk pendaftaran pesakit luar
No kedua [2012] utk pendaftaran di Klinik Pakar
No ketiga [1040] utk mengambil ubat di farmasi
perghh.. kena bayar RM5.00 [damn!!]
Nk masuk deparment mane yer??
[weight management tu mcm best jer]
wait, wait, wait n keep on waitng!!!
Kita Hanya Berikhtiar, Tuhan Jua Menyembuhkannya [like that]

5 komen:

MONAT © 2010 said...

uuuuuu! hospital serdang! membawa 1000 kenangan dlm hidupku! heeheheh!!!

kimie said...

hahaha... cuma ak x kena stay dlm wad jer.. hehehe.. sorie najib kalu posting ni membawa memori silam wat ko..

PUT said...

mu skit gpo mie???

THE ZUL said...

tu la mir, aku pun nk tau gop.

kimie said...

@amir n zul : hehehe.. biarlah rahsia.. :)